lauantai 22. lokakuuta 2011

Työkaluja, ohjeita ja esimerkkejä kootusti kielenopettajille.
Kenttä muuttu koko ajan, ajantasainen päivitys on melkein mahdotonta :)

Kaikkea pitää kokeilla ainakin kerran :D

Marja Ahola, tämän blogin kokoaja ja ylläpitäjä

5 kommenttia:

 1. Hei, upea tietopaketti marja!
  Kiva teemakin:)
  Wiki-sivulle ehdottaisin lisättäväksi suomalaisen http://purot.net/ -wikin. Harto Pönkän perusohjeet löytyvät http://www.slideshare.net/hponka/purotnetwikin-kyttohje

  VastaaPoista
 2. Tämä blogi tulee tarpeeseen,kiitos siitä!!

  VastaaPoista
 3. Kiva :) Tänne voi myös esittää ysymyksiä, jos osaisin vastata.

  VastaaPoista
 4. Hei Marja. Aikamoinen viidakko tämä sinun sosiaalinen media maailmasi ;). Yritin etsiä useita blogejasi aiheesta, mutten niitä löytänyt ja sitten ajaudun tuonne linkkeihin ja sieltä vasta minne. Kylläpä sieltä löytyi mielenkiintoista tarinaa joka lähtöön esim. mikroblokkaus twitterissä ja miten hissipuheessa olla sanomatta ei vaikka sanookin (vai miten se nyt meni). Kysymys Marjalle: oletko kerännyt tähän blogiisi kaikki sinulle tärkeät sosiaalisen median kielen opetukseen liittyvät linkit?

  VastaaPoista
 5. Moi, Ilkka! Jep, viidakko on :) Välillä tarvitaan viidakkoveistä :) Mitä tai millaisia blogeja yritit etsiä? Useimmat opetusblogit mulla on salasanan takana, mutta voin niitä vilautella, jos kiinnostusta riittää...useimmat julkiset blogini olen koonnut tänne http://www.netvibes.com/marjaahola (myös kiva palvelu), mutta nyt en ole ihan uusimpia blogeja sinne ehtinyt päivittää.

  Tähän "yhteisöllinen..."-blogiin olen koonnut sellaisia palveluja, jotka mun mielestäni ovat olleet toimivia ja kivoja ja joita uskoisin muidenkin haluavan kokeilla tai joita voin ainakin suositella (en siis kaikkia linkkejä ja palveluita, joihin olen hetkellisesti hurahtanut :D) lähinnä sillä ajatuksella, että toisin joitakin käytännön esimerkkejä ja tekisin ohjeet, miten palvelun kimppuun pääsee helposti. Kun vaan olisi enemmän aikaa, tekisin noita ohjeita lisää.

  Webinaarissa 5.1. Säde tuleekin varmaan esittelemään Twitteriä tarkemmin, se on hirmuisen kiva (ja koukuttava) palvelu myös, kannattaa tutustua!

  Muuten, eräästä koulutuksesta syntyi myös blogi, jossa on kielenopetukseen liittyviä linkkejä http://kielenope.posterous.com/ - sinne voi kuka vaan lähettää lisäpäivityksiä osoitteeseen kielenope@posterous.com omasta sähköpostistaan. Linkkejä ovat lähetelleet lahtelaiset kielenopettajat.

  VastaaPoista